استعداد و خلاقیت در طراحی گرافیک
1402/01/26خلاقیت از مهمترین عناصر طراحی گرافیک است. علاوه بر خلاقیت، استعداد نیز در طرح هنری تاثیرگذار است. در این مطلب به رابطه خلاقیت و استعداد در طراحی گرافیک میپردازم.
بسیاری از طرحان گرافیک بر این باورند که در یک طراحی خوب تنها و تنها توانایی شخص طراح و سیستم قدرمتند او تاثیرگذارند. این تفکر غلط است. درواقع تاحدودی درست اما، عامل بسیار تاثیرگذار خلاقیت در آن از قلم افتاده است. یک طرح گرافیکی روتین و بدون خلاقیت مانند کالبدی است که روحی در آن وجود ندارد. خلاقیت روح یک طرح گرافیکی است که ویژگی زنده بودن را به آن تزریق میکند. استعداد عاملی دیگر در طراحی گرافیک است اثر زیادی در نتیجه یک آرتورک دارد. این که رابطه میان خلاقیت و استعداد در چیست و هرکدام به چه میزان تاثیرگذارند نیاز به بررسی است. در این مطلب میخواهم مفصل به معقولههای استعداد و خلاقیت در طراحی گرافیک بپردازم. قبل از شروع بحث شما را به دیدن راهکارهای افزایش خلاقیت دعوت میکنم.

استعداد در برابر خلاقیت
عدهای از طراحان گرافیک تازهوارد، با دیدن آرتورکهای گرافیکی حرفهای از افراد پیشکسوت در طراحی گرافیک، سریعا ناامید میشوند و از پیشهای که انتخاب کردهاند پشیمان میشوند. اگر از آنها علت را سؤال کنید، میگویند، استعداد ما در این زمینه خوب نیست و هرگز نمیتوانیم یک طرح گرافیکی خلاقانه و کلاس بالا را طراحی کنیم و در این زمینه پیشرفت کنیم. به نظر شما این تفکر صحیح است؟
طرح گرافیکی سهبعدی خلاقانهاستعداد یعنی چه؟
استعداد یک موهبت خدادای به انسانهاست. هیچ یک از انسانها از این نعمت بزرگ محروم نیستند و اگر بر این باورند که هیچ استعدادی ندارند بیشک اشتباه میکنند و عدم توانایی خود در یافتن استعدادهای خود را به گردن خداوند متعال میاندازند. هر انسانی با توجه به ویژگیهای فیزیولوژیکی خود، تعدادی استعداد در زمینههای مختلف در وجود خود دارد.
خلاقیت یعنی چه؟
خلاقیت به طور ساده و خیلی خودمانی یعنی روتین نبودن، یعنی خلق عناصر جدید و جذاب. در مقابل خلاقیت، "کپی برداری" یا "ایده برداری" قرار میگیرد. خلاقیت اینکه شخص چیزهایی را جدید و نو طراحی کند، به گونهای که بینندگان جذب شده و از عنصر خلق شده لذت ببرند. میتوانید مهمترین راهکارهای افزایش خلاقیت را در خلاقیت، نمک زندگی در کپل آرت بخوانید.
استعداد نداشتن
فقدان وجود استعداد خدادادی در زمنیهای به معنای عدم موفقیت شخص در آن زمینه نیست. در نبود عنصر خلاقیت ، شخص باید تلاش بسیار بیشتری را متحمل شود تا به نتیجه مطلوب خود برسد. در واقع رسیدن به هدف غیر ممکن نیست بلکه اندکی سختتر و صعب العبور تر از فردی است که استعداد خدادادی دارد.
استعداد کاتالیزور است
استعداد خدادادی به مانند یک کاتالیزور برای ماست. یعنی از ابتدا تا انتها نه کم میشود و نه زیاد، اما باعث میشود تا ما با سرعت بسیار بیشتری در آن زمینه پیشرفت کنیم. هرچه استعداد بیشتری در وجود ما، وجود داشته باشد، حرکت ما نیز به سمت هدفمان سریعتر است و هرچه استعدادمان در زمینهای کمتر باشد، حرکت ما کندتر است و به تلاش بیشتری احتیاج است.
رابطه خلاقیت و استعداد در طراحی گرافیک
تواناییهای شخص طراح ، استعداد و خلاقیت سه ضلع یک طراحی گرافیک کلاس بالا هستند. این سه وقتی در کنار یکدیگر قرار میگیرند، منجر به یک طراحی گرافیک جذاب میشوند. درصد اهمیت هر یک از این سه ضلع کاملا به خود شخص طراح بر میگردد. مجموع این موارد باید به حدود 100 برسد تا یک آرتورک زیبا خلق شود. شخصی که استعداد کمتری دارد، باید سعی کند با میزان خلاقیتی که میزند و تواناییهایش، کمبود استعداد خود را جبران کند. در طرف مقابل شخصی که استعداد بالایی دارد، با میزان اندک خلاقیت و توانایی نیز میتواند به یک آرتورک حرفهای دست یابد. پس نتیجه میگیریم که فقدان استعداد به هیچ عنوان مانع پیشرفت نیست.
درباره این طرح گرافیکی
آرتورک این مطلب که از ویرایش یک عکس بسیار ساده گرفته شده با گوشی موبایل(موبایل گرافی) حاصل شده است. عنصر خلاقیت در این آرتورک موج میزند. باید توجه کرد که با وجود خلاقیت میتوان از سادهترین و پیشپا افتادهترین عناصر، حرفهترینها و جذابترینها را ساخت. در این ادیت حرفهای از ادجاستمنتهای فتوشاپی Hue Saturation ، Curves ، Black and White و... استفاده شده است. حالت چرخشی این آرتورک با فیلتر فتوشاپی ZigZag در پنل Distort ایجاد شده است. در انتها شما را به دیدن تصویر و قبل و بعد از ادیت این آرتورک دعوت میکنم. امیدوارم از دیدن این آرتورک هنری و مطالعه این مطلب لذت برده باشید. هر ساعت از شبانه روز که این مطلب را میخوانید، بر شما خوش.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاهنخستین دیدگاه را شما بگذارید.
جهت درج نظر باید ثبت نام کرده و یا وارد شوید.