طرح گرافیکی خلاقانه | تضاد

1402/03/01
نمایش: 1,699 پسند: نظر: 0 دریافت: 11
زمان خواندن: 4 دقیقه - دوشنبه 1 خرداد 1402

یکی از جذاب ترین تکنیک های طراحی گرافیک، تکنیک تضاد و تفاوت است. برای اینکه بتوان یک طرح خلاقانه ایجاد کرد و با آن ذهن بیننده را درگیر کرد، باید از تضاد و تفاوت استفاده نمود. طرح گرافیکی این مطلب با استفاده از همین تکنیک در نرم افزار ادوبی دیمنشن طراحی شده است.

رندر سه بعدی خلاقانه حرفه ای گوی های سه بعدی در نرم افزار ادوبی دیمنشن | Adobe Dimension
رندر سه بعدی خلاقانه حرفه ای گوی های سه بعدی در نرم افزار ادوبی دیمنشن | Adobe Dimension

در یک طرح روتین و ساده هر چقدر هم که تکنیک‌های خفن گرافیکی استفاده شده باشد، چون عنصر تضاد و خلاقیت در آن وجود ندارد، آن طرح گرافیکی ماندگاری چندانی در ذهن مخاطب ندارد. اصولا یک طرح گرافیکی با تکنیک تضاد، ذهن بیننده را به چالش می‌کشد و به فکر وا می‌دارد. درست مانند طرح گرافیکی این مطلب، بیننده به گوی قرمز خیره می‌شود و رویا پردازی می‌کند. در همین طرح گرافیکی اگر تمام گوی‌ها یک رنگ بودند، دیگر جذابیت و خیال پردازی جایی در این طرح گرافیکی نداشت. انواع و اقسام تکنیک تضاد در دنیای گرافیک وجود دارد که قصد دارم در این مطلب به آن ها بپردازم، پس تا انتها با من همراه باشید. والپیپر این طرح گرافیکی را می‌توانید از والپیپر خلاقانه سه بعدی گوی قرمز با کیفیت 4k دانلود نمایید.


تضاد در رنگ

یکی از ساده ترین تکنیکهای ایجاد تضاد و خلاقیت در طراحی گرافیک، استفاده از رنگ های متضاد و متفاوت است. درواقع یک اِلِمان در صفحه رنگش از دیگر اِلِمان‌ها متفاوت می‌شود و آن المان تبدیل به نقطه کانونی طرح گرافیکی می‌شود. آرت ورک همین مطلب و آرت ورک انسان در زیان از همین تکنیک تضاد رنگی استفاده کرده‌اند. باید توجه داشته باشید که در انتخاب رنگ دقت کنید. بهتر است از پالت رنگ مناسب برای ایجاد تضاد رنگی استفاده کنید.

رندر خلاقانه گوی های سه بعدی | تکنیک تضاد در طراحی گرافیک
رندر خلاقانه گوی های سه بعدی | تکنیک تضاد در طراحی گرافیک

تضاد در اندازه

گاهی می‌توان برای ایجاد تضاد در طرح گرافیکی از سایزهای متفاوت اِلِمان‌های صفحه استفاده نمود. برای مثال؛ یکی از اِلِمان‌های صفحه نسبت به دیگری‌ها بزرگتر باشد یا کوچکتر. در چنین حالی این جسم نقطه تمرکز و کانون طرح گرافیکی شده و بیننده را به خیال پردازی وا می‌دارد. در زیر نمونه بسیار ساده‌ای از این تکنیک خلاقانه را مشاهده می‌کنید.


تکنیک تغییر اندازه آبجکت ها برای ایجاد تضاد در طراحی گرافیک
تکنیک تغییر اندازه آبجکت ها برای ایجاد تضاد در طراحی گرافیک

تضاد در سایه | Drop Shadow

یکی دیگر از روش‌های ایجاد تضاد و تفاوت خلاقانه در طرح گرافیکی استفاده از سایه متفاوت بر روی یک جسم خاص است. برای مثال؛ تمامی آبجکت‌های صفحه سایه‌ای به یک اندازه و یک زاویه بخصوص دارند، تنها یک آبجکت موجود در صفحه سایه‌اش متفاوت از دیگر آبجکت هاست. این تکینک بشدت ذهن کاربر را به چالش می‌کشد، زیرا که اتفاقی خلاف قوانین فیزیک رخ داده است.

استفاده از سایه های متفاوت در تکنیک تضاد گرافیک
استفاده از سایه های متفاوت در تکنیک تضاد گرافیک

نبودن یک آبجکت در صحنه

وقتی تعداد زیادی از آبجکت‌ها با یک نظم خاص و با پیروی از یک الگوی خاص پشت سر همدیگر قرار می‌گیرند، فقدان یکی از آبجکت‌ها چشم بیننده را به خود جلب نموده و او را غرق در خیال پردازی می‌کند. برای مثال؛ تعداد زیادی نقطه پشت سر هم قرار گرفته‌اند، ناگهان در میانه راه یکی از نقاط حذف شده است، همین حذف آبجکت موجب ایجاد تضاد در طرح گرافیکی شده و بیینده را جذب خود می ‌نماید.

نبود یک آبجکت در ایجاد تضاد در طرح گرافیگی
نبود یک آبجکت در ایجاد تضاد در طرح گرافیگی

تضاد در متریال

گاهی می‌توانید برای ایجاد تضاد در طرح گرافیکی خود، از متریالی غیر معقول استفاده نمایید. برای مثال، همه ما می‌دانیم که متریال مناسب برای چکش، فلز است و شیشه مناسب آن نیست، اما در طرح گرافیکی می‌توانیم این قواعد را برای ایجاد تضاد زیر سوال برده و نقض کنیم. در طرح گرافیکی یک تناقض بزرگ از تکنیک تضاد در متریال استفاده شده است.


نتیجه گیری

استفاده از تضاد و تفاوت در طرح گرافیکی از بهترین روش‌ها برای به چالش کشیدن بیننده است. برای ایجاد تضاد در تصویر می‌توان از روش‌های تضاد در اندازه ابجکت‌ها، تضاد در رنگ، تضاد در سایه‌ها و... استفاده نمود. روش‌های بسیار دیگری نیز وجود دارد که در مطالب بعدی به آن‌ها می‌پردازم. در انتها شما راه به دیدن طرح‌های گرافیکی روز در خواب و خیالاتم و همرنگی با جماعت یا انگشت نمایی که با تکنیک تضاد کار شده‌اند، دعوت می‌نمایم.

با خرید فنجانی قهوه از کپل آرت حمایت کنید.
‌دگرگونی: یکشنبه 11 تیر 1402نمایش هفته : 16