تایپوگرافی سه بعدی آیه لا اکراه فی الدین

1402/04/01
نمایش: 1,630 پسند: دیدگاه: 2 دریافت: 14
زمان خواندن: 4 دقیقه - پنجشنبه 1 تیر 1402

حتما تاکنون یک بار هم که شده به آیه معروف "لا اکراه فی الدین" برخورده‌اید. به راستی خداوند با نزول این آیه چه هدف و مقصودی را دنبال کرده است؟ با تایپوگرافی حرفه‌ای سه بعدی از آیه لا اکراه فی الدین و بررسی این آیه تا انتهای این نوشته همراه من باشید.

ویدئو قبل و بعد تایپوگرافی سه بعدی مذهبی لا اکراه فی الدین
مدت: 12 ثانیه - تعداد نمایش: 37

حتما تاکنون بارها و بارها به آیه معروف "لا اکراه فی الدین" که بخشی از سوره بقره و آیت الکرسی است ، برخورده‌اید. بسیاری از افراد بیوگرافی حساب‌هایشان در شبکه‌های اجتماعی مختلف را مزین به این آیه مبارکه می‌کنند. به راستی خداوند متعال چه هدفی را از نزول این آیه دنبال کرده است؟ در این مطلب قصد دارم مفصلا به برسی این آیه شریفه بپردازم، تا انتها همراه من باشید. قبل از شروع بررسی شما را به دیدن تایپوگرافی "انسان در زیان" دعوت می‌نمایم.

لا اکراه فی الدین

در دین اجباری نیست

- قرآن کریم، سوره بقره، آیه 256


قوه اختیار انسان

اولین موردی که از این آیه شریفه استنباط می‌شود این است که انسان اختیار دارد و می‌تواند خودش برای خودش تصمیم بگیرد. درواقع  قدرت اختیار انسان به کارهای روزمره زندگی خلاصه و محدود نمی‌شود و در زمینه معنوی و دین نیز امتداد دارد. در واقع انسان مختار است هر تصمیمی در زندگی خود اتخاذ کند، منتها باید به نتیجه آن نیز فکر و اصطلاحا سبک سنگین کند.

تایپوگرافی مذهبی سه بعدی آیه "لا اکراه فی الدین" | متریال چوب  - نمای نزدیک
تایپوگرافی مذهبی سه بعدی آیه معروف "لا اکراه فی الدین" | ادوبی دیمنشن

زوری که نمیشه!

دومین نتیجه‌ای که می‌توان از آیه مبارکه "لا اکراه فی الدین" گرفت آن است که، پذیرفتن اجباری یک دستور ارزشی ندارد و روح و قلب انسان را به همراه ندارد. درواقع انسان باید خودش با خواسته قلبی خودش چیزی را بخواد، نه این که به او دستوری تحمیل شود. در صورتی که فرد دستوری را به اجبار بپذیرد هیچگاه طعم لذت را نخواهد چشید و تنها در ظاهر راضی است. همانگونه که در قانون اعتراف اجباری ارزشی ندارد، در پذیرفتن دین و آیین نیز وقتی اجبار در کار باشد و فرد به صورت قلبی ایمان نیاورد، ارزشی نخواهد داشت.


آزادی عقیده

سومین درسی که می‌توان از آیه قرآنی "لا اکراه فی الدین" گرفت، این است که خداوند با آزادی عقیده و نظر موافق است و هیچ مخالفتی با آن ندارد. هر شخص می‌تواند انواع عقیده و نظرات را داشته باشد و در آن هیچ اجبار یا تحمیلی بر شخص نیست. چه خوب بود که همه ما ایرانیان این درس زیبای "احترام به عقاید" را از این آیه دریافت می‌کردیم وآن را وارد زندگی خود می‌نمودیم. دوستان گرامی، پیشنهاد می‌کنم تایپوگرافی مذهبی  آیه معروف "مکر الله" را نیز در کپل آرت مشاهده بفرمایید.


هرکاری دوست داری بکن؟!

بسیاری از افراد این آیه شریفه را اینگونه بررسی می‌کنند که خداوند متعال با استفاده از این آیه، آزادی و مجوز انجام هر کاری به انسان داده است. اینگونه نیست و خداوند متعال تنها آزادی عقیده و دین را برای انسان مجاز کرده است. بدین معنا که هر شخصی باید امور خود را طبق دین خود انجام دهد و درواقع فرد آزادی مطلق در انجام هرکاری که دوست دارد ندارد.


نتیجه گیری

در این نوشته به چهار مورد از مهمترین نتایج و برداشت‌های آیه شریفه "لا اکراه فی الدین" پرداختیم. این موراد یعنی؛ قوه اختیار انسان، عدم اجبار، آزادی عقیده و عدم آزادی مطلق، تنها گوشه‌ای از دروس عمیق این آیه شریفه بودند که مورد بررسی قرار گرفتند. متاسفانه در جامعه کنونی، بسیاری کاسه داغ‌تر از آش شده‌اند و این آیه که جز زیبایی و مفاهیم والا در آن نیست را بگونه‌ای که خودشان دوست داشته‌اند تفسیر و استفاده کرده‌اند.


درباره این نگاره گرافیکی

به رسم همه تایپوگرافی‌های سه بعدی بنده، تایپوگرافی سه بعدی آیه "لا اکراه فی الدین" نیز ابتدا در نرم افزار محبوب ادوبی فتوشاپ به صورت دو بعدی تایپ شده، سپس سه بعدی شده و به محیط نرم افزار سه بعدی ادوبی دیمنشن وارد شده است. سپس در این نرم افزار نور پردزای و رندر شده است. گفتنی است متریال چوب این نگاره گرافیکی در ادوبی فتوشاپ ویرایش و حرفه‌ای سازی شده است. امیدوارم از این نوشته و این آرت ورک لذت کافی رو برده باشید، روز بخیر.

با خرید فنجانی قهوه، از کپل آرت پشتیبانی کنید.
‌دگرگونی: شنبه 3 تیر 1402نمایش هفته : 24