ایجاد عمق خلاقانه در فتوشاپ

1402/08/25
نمایش: 541 پسند: 2 دیدگاه: 0 دریافت: 5
زمان خواندن: 3 دقیقه - پنجشنبه 25 آبان 1402

برای ایجاد عمق در طرح‌های گرافیکی فتوشاپ راهکارهای متفاوتی وجود دارد. یکی از ساده‌ترین راه‌ها استفاده از گرادیانت مشکی تا سفید است. در این مطلب قصد دارم به یکی از جذاب‌ترین روش‌های ایجاد عمق در فتوشاپ اشاره کنم.

طرح گرافیکی خلاقانه ایجاد عمق سه بعدی در فتوشاپ با استفاده از تدارج رنگ
طرح گرافیکی خلاقانه ایجاد عمق سه بعدی در فتوشاپ با استفاده از تدارج رنگ

برای ایجاد یک دید سه بعدی و عمق در محیط دو بعدی در نرم‌افزارهای دو بعدی مانند فتوشاپ ، راهکارهای بسیاری وجود دارد. یکی از متداول‌ترین و مرسوم‌ترین روش‌ها استفاده از افکت سایه است. در این مطلب قصد دارم یک روش نوین و جدید برای ایجاد حالت سه بعدی عمق در نرم‌افزار فتوشاپ را به شما دوستان عزیزم آموزش دهم. پیش از شروع آموزش شما عزیزان را به دیدن طرح زیبای پترنی دعوت می‌کنم.


مراحل ساخت آرت ورک

برای ساختن طرح گرافیکی مانند آرت ورک این مطلب، 4 مرحله وجود دارد که عبارتند از؛ساخت مربع‌ها، تنظیم رنگ، پترن، افزایش کانترست و تنظیم تُن رنگی. تمامی این مراحل از درجه یکسانی از اهمیت برخوردار هستند. سطح این آموزش کاملاً مقدماتی و بسیار ساده است. 


مرحله اول؛ ساخت مربع‌ها

مرحله اول ساخت آرت ورک این مطلب بسیار ساده است. در این مرحله باید ابتدا یک سند مربعی(عرض با طول سند برابر باشد)، ترجیحاً با مود رنگی 16 بیت ایجا کنیم. تعدادی مربع با مرکز یکسان ایجاد کنیم که هر کدام با قبلی و بعدی خود به میزان یکسانی پیکسل در اندازه متفاوت باشد(برای مثال اندازه‌ها به این صورت باشد: 250، 260،270 و...). و آن‌ها دقیقاً در مرکز صفحه قرار دهیم. بهتر است مربع‌ها رنگ‌های متفاوتی داشته باشند تا قابل تفکیک باشند.


مرحله دوم؛ تنظیم رنگ مربع‌ها

اکنون زمان آن است که حالت پله پله بودن رنگ مربع‌ها را ایجاد نماییم. به این منظور از درونی‌ترین مربع‌ها شروع کرده و درونی‌ترین مربع را رنگ مشکی مطلق(rgb(0,0,0)) می‌دهیم. سپس به بیرون حرکت کرده و هر مربع را روشن‌تر می‌کنیم. برای مثال مربع دومی را با کد هگزادسیمال #111، بعدی را با #222 و تا به سفید مطلق(#fff) برسیم ادامه می‌دهیم.


مرحله سوم؛ دادن پترن

به منظور اینکه حس زیباتر و عمق جالب‌تری در این آرت ورک ایجاد کنیم، باید تعدادی پترن یا تصاویر پترنی را روی آرت ورک با مود Overlay سوار کنیم تا حس رئال‌تری به طرح گرافیکی تزریق شود. حتی می‌توانید از قلم‌ها(Brush) پاششی و پخش رنگ نیز به منظور ایجاد تکستچری زیبا بر روی آرت ورک استفاده نمایید.


مرحله چهارم؛ افزایش کانتراست تصویر

این مرحله آپشنال است و تنها برای اینکه عمق بیشتری در تصویر ایجاد نماییم می‌توانیم این مرحله را انجام دهیم. می‌توانیم با افکت‌های Camer Raw Filter میزان شارپنس و جزئیات تصویر را بالا برده و بر عمقی که تاکنون ایجاد نموده‌ایم بیافزاییم.


مرحله آخر؛ تُن رنگی دادن

در گام آخر می‌توانیم با استفاده از افکت جذاب Color Balance فتوشاپ یک تُن رنگی مناسب(گرم یا سرد) به آرت ورک بدهیم. راه دیگر آن است که یک لایه  Solid Color ساده را بر روی آرت ورک با مود SoftLight یا Overlay با میزان Opacity و شفافیت کم سوار کنیم. این مرحله آخرین مرحله است و کار ساخت آرت ورک زیبای ما به انتها رسیده است.


نتیجه گیری

دنیای نرم‌افزار ادوبی فتوشاپ ، دنیای بی‌نهایت‌ها و خلاقانه‌هاست. برای رسیدن به هدف مورد نظر در یک آرت ورک گرافیکی بینهایت راه وجود دارد. تنها باید خلاقیت به خرج داده و روتین‌ها را شکست تا به نتیجه مطلوب رسید. امیدوارم از این آرت ورک گرافیکی لذت برده و از این آموزش نیز استفاده کرده باشید.

با خرید فنجانی قهوه، از کپل آرت پشتیبانی کنید.
واپسین‌ دگرگونی: پنجشنبه 25 آبان 1402نمایش هفته : 46